author profile image

Tomas Fliegl,

5. 1. 2024, 2 min

Eyen se úspěšně prezentoval v Cambridge a navázal spolupráci s americkou univerzitou
eyen blog article post image

Úspěšný přelom roku má za sebou česká společnost Eyen. Do své druhé desetiletky vykročila podzimní prezentací na prestižní konferenci v Cambridge, zaměřené na stanovení prostorového uspořádání bílkovin v průmyslu. Zároveň se podařilo navázat spolupráci s vědci z Baylor College of Medicine. Jedním ze zakladatelů firmy je Martin Ducháček, founder rodinného fondu duchaczech.

Tým Eyenu, díky více než desetiletým zkušenostem, disponuje rozsáhlými znalostmi v oblasti průmyslové kryoelektronové mikroskopie (CryoEM). Tato technologie se využívá k určení struktury bílkovin a jejich interakcí s aktivními látkami během procesu vývoje a návrhu léčiv. CEO Lukáš Maršálek a jeho tým, s jasnou vizí a odhodláním, posunují možnosti využití CryoEM ve farmaceutickém průmyslu, které může významně přispět k efektivnímu nalezení nové generace léčiv pro širokou škálu lékařských indikací.

Služby poskytované Eyenem se pohybují na špičce současného poznání v oblasti výzkumu a vývoje léčiv, kde důkladné sledování vývoje odvětví je naprostou nezbytností. Proto se aktivně účastní konferencí a setkání s významnými vědci a profesionály z oboru. V listopadu se Eyen zúčastnil konference v Cambridge se zaměřením na stanovení prostorového uspořádání bílkovin v průmyslu. Navázal nové kontakty, informoval se o nejnovějších trendech a mohl prezentovat svoji práci jak kolegům, tak potencionálním zákazníkům ve farmaceutickém průmyslu.

Jedním z posledních úspěchů firmy Eyen je spolupráce s vědci z Baylor College of Medicine v oblasti Cílené Degradace Proteinů (Target Protein Degradation), což je velmi dynamicky se rozvíjející sféra farmaceutického výzkumu. Přináší možnost vývoje zcela nových druhů léčiv, které mohou pomoci například při léčení resistentních maligních T- nebo B-lymfomů.

Kromě aktivit v oblasti CryoEM se Eyen pod vedením Ondřeje Pacovského věnuje specializovanému vývoji software se zaměřením na zpracování obrazu a umělou inteligenci. Klíčovým projektem v této oblasti je spolupráce s inovativní americkou společností RailState. Tým softwarových vývojářů Eyenu posouvá hranice technologických možností v oblasti sledování provozu na vlakových tratích a vyvíjí kompletní integrovaný systém od senzorů, přes přenos dat a analýzu pomocí neuronových sítích až po koncové aplikační rozhraní pro zákazníky.

back button
logologo

duchaczech s.r.o.

Nad Kaplankou 2764/2a, Dejvice 160 00 Praha 6

spis. značka C 344357 vedená u Městského soudu v Praze

IČO 09904298

kontakt

tomas@duchaczech.cz

Pro bližší informace ohledně ochrany osobních údajů ze strany společnosti duchaczech s.r.o. klikněte prosím zde.

Formulář Žádost o uplatnění práv si můžete stáhnout zde.

© 2024 duchaczech s.r.o., Všechna práva vyhrazena. Design Sans&Serif.